background

Schoorsteenbrand Kolthoornseweg Heerde snel onder controle

Geplaatst op 08 november 2014 door ADMIN

Heerde – Zaterdagavond is brand ontstaan in een woning aan de Kolthoornseweg in Heerde. De brand woedde in het rookkanaal van de woning.

De brandweer ontving om kwart voor zes ’s avonds de melding van een schoorsteenbrand in het buitengebied van Heerde. De aankomst van de brandweer bleek de brand mee te vallen. De brandweer is het dak opgegaan en heeft de schoorsteen geveegd, waarna de brandweer kon terug keren naar de kazerne.

(!) Een schoorsteenbrand ontstaat doordat opgehoopt roet vlam vat. Het rookkanaal kan zo heet worden dat het kanaal schuurt, waardoor rookgassen de woning kunnen binnendringen. Een schoorsteenbrand is herkenbaar aan een sterkte rookontwikkeling en een bulderend geluid in het rookkanaal. Je kunt een schoorsteenbrand voorkomen door regelmatig je schoorsteen te (laten) vegen.
img_0109

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links