background

Vuurwerkongeval veroorzaakt brand in woning Zwolle; bewoner ernstig gewond

Geplaatst op 30 december 2014 door ADMIN

Maandagavond is een 55-jarige Zwollenaar ernstig gewond geraakt na een vuurwerkongeval in een woning aan de Kolbleikolk in Zwolle. De brandweer ontving vijf voor half twaalf in de avond de melding van het incident in de woning. Bij aankomst van de brandweer liep de bewoner met brandwonden voor het huis. De man is door het ambulancepersoneel behandeld en overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. De brandweer is de woning binnengegaan een heeft de brand op de eerste verdieping geblust. Uit voorzorg zijn de naastgelegen woningen uitruimt De man liep ernstig letsel op aan zijn gezicht in handen. Later is de man overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen.

In de woning trof de politie een onbekende hoeveelheid chemicaliën aan. Om welke stoffen het gaat precies gaat, is niet bekend. De politie zette de omgeving ruim af en schaalde in overleg met de brandweer en de geneeskundige dienst op naar GRIP 1. De EOD (explosieven opruimingsdienst defensie) is ter plaatse gekomen en gaat onderzoek doen naar welke gevaarlijke stoffen zich bevinden in de woning. Uit dat onderzoek bleek dat er zich geen explosieven in de woning aanwezig waren. De bewoners van de twee naastgelegen woningen konden niet terugkeren naar hun woning en hebben de nacht doorgebracht bij familie.

Hoe het vuurwerkongeval kon gebeuren is niet bekend. De politie start een onderzoek naar de oorzaak van het ongeval en tegen de 55-jarige Zwollenaar.

img_2553

 

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links