background

Wilde achtervolging na inbraak eindigt in ongeval op ’t Harde

Geplaatst op 24 januari 2015 door ADMIN

In de nacht van vrijdag op zaterdag is de politie een achtervolging gestart na een inbraak bij een woning in Wezep. De kreeg om kwart voor twee de melding van een inbraak aan de Meidoornstraat in Een getuige had de verdachte zien vluchten, waarna de politie snel ter plaatse ging. Niet veel later zag de politie een voertuig die zij wilde controleren. Bij het zien van de politiewagen sloeg de verdachte onmiddellijk op de vlucht. De verdachte vluchtte via de A28 en de A50 richting Hattem, waar hij met hoge snelheid door de wijken reed. Op de Vechtstraat werd een politiewagen geramd die de weg versperde. De politiewagen raakte hierbij zwaar beschadigd. De verdachte vluchtte vervolgens verder in de richting van Oldebroek en ’t Harde. Op de Bovenweg in ’t Harde reed de verdachte in op een politiewagen die de weg had geblokkeerd. Na de rotonde ter hoogte van de Schietweg heeft de politie de vluchtauto geramd, waarna de verdachte van de weg raakte en tegen een hek tot stilstand kwam. De politie heeft de verdachte vervolgens kunnen aanhouden. De verdachte, een 38-jarige man uit Wezep is overgebracht naar het politiebureau waar hij verhoord zal worden.

Bij de achtervolging raakte drie politievoertuigen zwaar beschadigd. Tijdens de achtervolging hebben diverse bijna ongevallen plaatsgevonden. De politie wil graag in contact komen met deze mensen. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. Geen van de politiemensen raakte gewond.

Update 13.40u De politie heeft laten weten dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Bij aan ademanalyse op het politiebureau blies de man 430ug/l.

img_8070

 

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links