background

Brandweer rukt uit voor stormschades in Hattem, Heerde en Wapenveld

Geplaatst op 31 maart 2015 door ADMIN

Dinsdagmorgen is de brandweer meerdere malen opgeroepen voor stormschades op de Veluwe. Op ook andere plekken in het land zorgt de harde wind voor veel problemen. Het KNMI heeft code geef afgegeven als waarschuwing voor extreem. Het instituut waarschuwt voor windstoten tot 90km/u. Voor de provincies Groningen en Friesland is code oranje van kracht.

De brandweer van Hattem ontving om 10 voor half zeven de melding van een afgebroken op de Oude Kerkweg in Hattem. Een buurman hoorde dat de tak afknapte en belde de brandweer. Ter plaatse bleek dat de grote tak de weg blokkeerde. De brandweerlieden hebben de boom in stukken gezaagd om de weg vrij te maken.

Langs de Groteweg ter hoogte van de Ir. R.R. van der Zeelaan in Wapenveld waaide een grote boom met wortel en al om. De boom kwam terecht op een lantaarnpaal en een verkeersbord. De brandweer heeft het fietspad vrijgemaakt en de kapotte lantaarnpaal verwijderd.

Langs de Kamperweg in Heerde viel een kleine boom over het fietspad. De brandweerlieden van Heerde hebben de boom in stukken gezaagd om het fietspad vrij te maken.

De brandweer moest om tien voor elf uitrukken voor een boom die dreigde om te vallen op een woning langs de Zuiderzeestraatweg. De brandweer heeft de boom gezekerd met een lier. Niet veel later moest de brandweer uitrukken voor een boom die dreigde om te vallen aan de Burgemeester Bijleveldsingel. Ook hier heeft de brandweer de boom gezekerd. De eigenaar gaat de boom verwijderen.

Om half twee moest de brandweer van Hattem opnieuw uitrukken voor een stormschade aan de Geldersedijk. Wat er precies aan de hand is, is niet bekend.

img_0204

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links