background

Buurtapp ‘BurgerAlert’ van start in Hattem en Oldeboek

Geplaatst op 26 maart 2015 door ADMIN

BurgerAlert.nl is van start gegaan op de Noord-Veluwe. BurgerAlert.nl is een burgerinitiatief waarbij met behulp van buurchats verdachte situaties aan wijkbewoners kunnen worden doorgegeven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de populaire berichtenapp Telegram.

In diverse plaatsen op de Veluwe zijn al soortgelijke buurtchats opgestart, vaak met vele successen. Maar er was nog geen centrale website waar bewoners zich makkelijk konden aanmelden. Met BurgerAlert.nl wordt een makkelijk en gebruiksvriendelijk registratiesysteem beschikbaar gesteld, zodat het opzetten van deze buurtchats erg makkelijk wordt.

SVF_6103.CR2

Iedereen kan zich  Nadat je je hebt aangemeld en de gratis berichtenapp Telegram hebt gedownload, wordt je vanzelf toegevoegd aan de buurtchat van jouw wijk. Elke wijk heeft een groepschat met maximaal 200 deelnemers. Per wijk zijn er twee of drie ‘wijkwaarnemers’ die ook in de chats zitten van andere wijken. Hierdoor is het mogelijk dat andere wijken in dezelfde plaats ook op de hoogte worden gesteld van verdachte situaties.

BurgerAlert.nl richt zich momenteel nog op de kernen in de gemeente op de Noord-Veluwe. Hieronder vallen de plaatsen: Hattem, Heerde, Wapenveld, Wezep, Oldebroek, ’t Loo, Oosterwolde, Elburg, Doornspijk en ’t Harde. Inmiddels zijn er al meer dan 950 aanmeldingen binnengekomen in ruim twee weken tijd.

Het doel van BurgerAlert.nl is om met de beste middelen een zo’n groot mogelijk publiek te bereiken, om zo inbraken en verdachte situaties te voorkomen of te verstoren. WhatsApp is dermate ingeburgerd, dat iedereen de app wel op zijn of haar telefoon heeft staan. Maar voor dit project is gekozen voor Telegram, omdat het naast de mobiele telefoon ook op de computer en tablet (iPad, Android tablets etc.) kan worden gebruikt. Het installeren van Telegram en het aanmelden ervoor is enorm simpel en de app werkt exact hetzelfde als WhatsApp. Op de website van BurgerAlert.nl staat een uitgebreide handleiding hoe Telegram ingesteld moet worden.

Het burgerinitiatief is opgestart na overleg met diverse partijen, waaronder de politie. Deelnemers aan BurgerAlert.nl hoeven echter niet te vrezen voor hun privacy: persoonsgegevens worden niet gedeeld met andere partijen zoals bijvoorbeeld de politie.

Kijk voor meer informatie of om je aan te melden op www.burgeralert.nl

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links