background

Voetganger geschept door 45km-wagentje op het Vijzelpad in Hattem

Geplaatst op 01 maart 2015 door ADMIN

Zondagavond is een voetganger 27-jarige uit Hattem gewond geraakt na een ongeval op het Vijzelpad in Hattem. Een 45km-auto schepte de voetganger ter hoogte van de Groeneweg en reed vervolgens door in de richting van Hattemerbroek. Buurtbewoners ontfermden zich over de gewonde jongeman en alarmeerde de hulpdiensten. Het slachtoffer is door het ambulancepersoneel behandeld en voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De man liep meerdere botbreuken op in zijn voet. Een van de omstanders kreeg trammelant met een passerende automobilist, waarna een deuk in een auto werd getrapt. De politie moest tussen beiden komen om de situatie te sussen.

Op basis van de omschrijving van de auto is de politie naar de woning van de mogelijke bestuurder gereden in Wezep, met een stuk bumper die op de plek van het ongeval was achtergebleven. De 45-km auto van de man werd in de omgeving van zijn huis aangetroffen, en had aanzienlijke schade. Ook de schade aan de bumper ‘matchte’ met het stuk bumper van de plek van het ongeval.

Hierop is besloten de eigenaar van de auto als verdachte aan te houden. Ondanks herhaaldelijk aanbellen en bonken op ramen en deuren werd er echter niet open gedaan, terwijl er boven wel licht brandde. Uiteindelijk heeft de politie met een machtiging een raam geforceerd om de woning in te komen. De verdachte werd in een slaapkamer aangetroffen. Hij zou de politie niet hebben gehoord. De politie vermoedde dat de man onder invloed van alcohol was en wilde een blaastest afnemen, maar de man weigerde mee te werken. Ook op het politiebureau weigerde de man medewerking aan een ademanalyse. De verdachte is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Zijn rijbewijs is ingevorderd en zijn auto is in beslag genomen voor nader onderzoek.

img_9600

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links