background

Brandweer live op de radio na redden siamese kat

Geplaatst op 04 april 2015 door ADMIN

De brandweer van Hattem moest zaterdagmorgen uitrukken voor een kat in de boom aan de Doornkamp in Hattem. Omwonende waarschuwde de brandweer omdat de siamees mogelijk al enkele dagen in de boom zat. De brandweerlieden konden de kat vrij gemakkelijk met een ladder uit de boom halen. Omdat de eigenaar niet ter plaatse was is het beest opgevangen in de brandweerwagen.

Een  van de buurtbewoners wist wie de mogelijk eigenaar was, waarna de brandweer besloot het beest op het opgegeven adres af te leveren. Helaas bleek de eigenaar niet thuis te zijn. Ook de directe buren kon het beestje niet opvangen. Wel kon de buurvrouw zeggen dat de eigenaresse werkzaam is bij RTV Hattem, waarop de brandweer besloot het beest daar af te leveren. De brandweervrouw die de kat had gered kwam direct live in de uitzending van ‘Hattem Actueel’. Volgens de presentator van het programma was Sandra Oosterveen, de schrijver van het boek ‘Kito de Dijkpoortkat’ de eigenaar van de siamees kat. Het toeval moest wezen dat de schrijfster niet aanwezig was in de studio, omdat zij een lezing gaf bij boekhandel Waanders in de Broeren in Zwolle. Kito de Dijkpoortkat is een voorleesboek waarin 20 verhaaltjes staan voor kinderen van ongeveer 6 jaar en is in zijn soort een uniek boek. Dit komt door de prachtige foto-illustraties die door de auteur zelf zijn gemaakt.

Wellicht is dit verhaal het begin voor een katten voorleesboek?

730328255_18000814154391252657

 

2 Reacties op dit bericht

  1. Sandra Oosterveen Says:

    Bedankt aan de mensen van de brandweer en leuk dat er foto’s van zijn.
    Met Sia gaat het goed. Hij ligt lekker te slapen.

  2. WEB Says:

    Mooie foto’s Greetje !!
    Goed gedaan!

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links