background

Ravage door ongeval met twee vrachtwagens op de A28 bij Wezep

Geplaatst op 20 april 2015 door ADMIN

Maandagavond is een ravage ontstaan door een ongeval tussen twee vrachtwagens op de A28 tussen ’t Harde en Wezep. De hulpdiensten ontvingen om zeven uur de melding van het ongeval, waarbij een vrachtwagenchauffeur gewond zou zijn geraakt. De brandweer van Elburg rukte uit omdat de chauffeur mogelijk bekneld zou zitten in het voertuig. De brandweer heeft het ambulancepersoneel geassisteerd met het bevrijden van de chauffeur. De chauffeur is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De chauffeur van de andere vrachtwagen kwam met de schik vrij.

De opgeroepen traumahelikopter uit Amsterdam kon halverwege haar vlucht weer terug keren. De inzet van het Mobiel Medisch team bleek niet nodig. Door het ongeval ontstond een grote ravage op de snelweg, waardoor Rijkswaterstaat heeft besloten de snelweg af te sluiten vanaf afrit Nunspeet/Epe. Het verkeer werd vanaf daar omgeleid richting de A50.

Begingsbedrijf Wolves en Stouwdam zijn de gehele avond druk geweest met het bergen van beide voertuigen. De eerste vrachtwagen verloor zoveel diesel dat een loonwerkersbedrijf ter plaatse is gekomen om de grond af te graven. Een zogeheten ZOAB-cleaner heeft het wegdek gereinigd.

img_0784

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links