background

Trekker rijdt van veerpont en belandt in de IJssel bij Welsum

Geplaatst op 23 april 2015 door ADMIN

Donderdagmiddag is een tractor met aanhanger in de IJssel terecht gekomen bij het oprijden van de veerpont tussen Olst en Welsum. De trekker reed vier uur de pond op aan de zijde van Welsum. Bij het oprijden is vermoedelijk de boot door het gewicht van de tractor weggedrukt van de kade, waardoor de aanhanger het water werd ingetrokken. Hoet het ongeluk precies kon gebeuren is niet duidelijk. De aanhanger, grotendeels beladen met bouwmaterialen en steigermateriaal, kwam grotendeels onder water terecht. De tractor bleef op het randje van de oprijklep van de veerpont staan.

Met een tweetal graafmachines is in eerste instantie geprobeerd de combinatie te redden, helaas slaagde deze poging niet. De brandweer van Welsum, Olst, Epe en Heerde hebben de tractor gestabiliseerd in afwachting van het bergingsbedrijf.

Rond kwart voor is een grote telescoopkraan ter plaatse gekomen. Met behulp van de kraan zijn de bouwmaterialen stuk voor stuk van de aanhangen getild. De berging van de materialen de combinatie heeft de hele avond geduurd.

Zowel het scheepvaartverkeer op de IJssel en de verkeer tussen Welsum en Olst was urenlang gestemd. Of de veerpont ook schade heeft opgelopen is niet bekend. Niemand raakte gewond bij het ongeval.

………………………………………………………………………………………………………………………..

Update vrijdag 10.00 uur De veerdienst laat via Twitter weten dat de pont op vrijdag 24 april niet kan varen door het ongeval van gisteren. Dit komt door de schade die de veerpont heeft opgelopen door het ongeval van gistermiddag. Wanneer de pont weer gaat varen is niet bekend. Automobilisten kunnen wel gebruik maken van de pont tussen Wijhe en Veessen.

img_0965

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links