background

Grote brand verwoest monumentale villa in Hattem

Geplaatst op 18 juni 2015 door ADMIN

Woensdagavond is een grote brand uitgebroken in een villa aan de Apeldoornseweg in Hattem. De brand brak om kwart over negen uit in een van de kamers van de vrijstaande villa. De personen die in de woning aanwezig waren konden op tijd de woning verlaten en de brandweer waarschuwen. De brandweer schaalde binnen een minuut op naar ‘middelbrand’ omdat er sprake was van een rieten dak. Bij aankomst van de brandweer was de brand al uitslaand. Brandweerkorpsen uit Hattemerbroek, Oldebroek, Wapenveld en Heerde zijn oproepen om te assisteren bij de brand. Omdat er in de omgeving weinig water aanwezig was zijn meerdere waterstankwagens opgeroepen en een groot watertransport.

De brandweer heeft allereerst geprobeerd zoveel mogelijk fotoboeken uit de woning te halen. Tijdens het redden van de fotoboeken ontstond een zogeheten flashover in de woning. Een flashover is een opeenstapeling van brandbare gassen die tot ontbranding komt. Tijdens deze flashover waren twee brandweerlieden van Hattem aanwezig in de woning. Een van de brandweerlieden kon de weg terug niet vinden en is via een zijraam uit de woning gekomen. Wonderlijk genoeg raakten beiden niet gewond.

De brandweer heeft besloten de woning gecontroleerd te laten uitbranden. Over de oorzaak van de brand is momenteel niets bekend. Eerder deze maand ontstond ook brand op een van de slaapkamers van de woning. Door het afgaan van de rookmelders werden de bewoners tijdig gealarmeerd.

img_2567

1 Reacties op dit bericht

  1. F.Schoenman Says:

    Ik keek naar de video en zag dat er twee mensen met adembescherming naar binnen gingen en nadien naar buiten kwamen maar naar wat ik in mijn opleiding geleerd heb ga je met je maat naar binnen en kom je ook met je maat naar buiten en niet zo als de man met de witte helm en de man met de oranje helm deze moest van binnen uit een raam inslaan en kwam niet door de ingang die ze genomen hadden naar buiten.

    gr F.Schoenman

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links