background

Felle buitenbrand langs het Wapenvelder Zand bij Wapenveld

Geplaatst op 04 juli 2015 door ADMIN

De brandweer van Wapenveld is vrijdagmiddag opgeroepen voor een flinke buitenbrand langs het Wapenvelder Zand in Wapenveld. De melder ontdekte dat een aantal grote dennenbomen in brand stonden. De vlammen waren zo hevig dat de kans bestond dat het vuur oversloeg naar een naastgelegen houtopslag. Hierop heeft de brandweer direct opgeschaald daar ‘middelbrand’. Een tankautospuit uit Heerde en een watertankwagen uit Hattem werden opgeroepen om de brandweer van Wapenveld te assisteren.

Bij aankomst had de brandweer het vuur snel onder controle en kon voorkomen worden dat het vuur oversloeg. De brand ging gepaard met flinke rookontwikkeling die richting de Groteweg trok. De brandweer van Heerde kon direct terugkeren naar de kazerne. De watertankwagen van Hattem is ingezet om bluswater te leveren voor de nabluswerkzaamheden.

img_2999

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links