background

Hooibalen in brand langs de Gelderedijk in Hattem

Geplaatst op 24 juli 2015 door ADMIN

De brandweer van Hattem van Hattem is om vrijdagmorgen om half vijf opgeroepen voor een buitenbrand aan de Geldersedijk in Hattem. De melder zag dat in een weiland nabij de jachthaven een aantal hooibalen vlam hadden gevat. In het weiland stond een grote stapel met tientallen hooibalen, waarvan in drie balen broei was ontstaan.

Om branduitbreiding de voorkomen moesten de balen uit elkaar getrokken. De brandweer heeft de eigenaar gevraagd om de ruim duizend kilo zware balen van de stapel te trekken, omdat dit met de hand niet mogelijk was. Bij het uit elkaar trekken van de balen kwam zuurstof bij de brand, waardoor flinke vlammen ontstonden. De brandweer is ruim anderhalf uur bezig geweest om alles al het hooi uit elkaar te trekken en af te blussen.

img_3299

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links