background

Grote brand verwoest voormalig Gymnasium Veerallee Zwolle

Geplaatst op 21 september 2015 door ADMIN

Zondagavond is een voormalig schoolgebouw aan de Veerallee in Zwolle volledig verwoest door een grote brand. Rond tien uur ’s avonds brak de brand uit in het voormalige Gymnasium Celeanum. Bij aankomst van de brandweer was er al sprake van flinke rookontwikkeling vanuit het dak. Met behulp van de hoogwerker is een gat gemaakt in het dak, waardoor de brand snel uitslaand werd.

Door rookontwikkeling die ontstond door de brand zijn uit voorzorg ruim 25 woningen geëvacueerd. De bewoners zijn op het politiebureau aan de Koggelaan opgevangen. Het is niet bekend wanneer zij kunnen terugkregen naar huis. De brandweer schaalde groot op, de korpsen van Zwolle, Hattem, Oldebroek, Heino en Kampen zijn ingezet geweest bij de brand.

Het pand, dat eigendom is van Delta Wonen werd momenteel verbouwd tot een kantoorpand. Het pand zal volgende maand worden opgeleverd. Het de brand is ontstaan, is niet bekend.

img_4506

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links