background

Uitslaande brand verwoest schuur Geldersedijk Hattem

Geplaatst op 04 december 2015 door ADMIN

Vrijdagavond is een grote houten schuur aan de Geldersedijk in Hattem in volledig verwoest na een hevige brand. De brand ontstond rond tien uur ’s avonds in het middelste gedeelde van de schuur. De brandweer schaalde snel op naar middelbrand, waarbij de Hattemer brandweer assistentie ontving vanuit Zwolle, Hattemerbroek en Oldebroek. De brandweer had het vuur snel onder controle en kon voorkomen dat de vlammen oversloegen naar de nabij gelegen woning(en). Door de rookontwikkeling is de Geldersedijk tussen de Zuiderzeestraatweg en Zalk is langere tijd afgesloten geweest voor al het verkeer. Rond middernacht kon de brandweer terug keren richting de kazerne.

De brand is ontstaan in een kapschuur waar een grote hoeveelheid houd en machines opgeslagen waren. De brandweer heeft aangegeven dat er asbest is vrijgekomen bij de brand. De asbestdeeltjes zijn rondom de schuur terecht gekomen. Hoe de brand ontstaan is, is niet duidelijk op dit moment.

Een van de voertuigen van brandweer Hattemerbroek is bij het ter plaatse komen van de dijk af gegleden. De brandweermannen kwamen met de schrik vrij. Aan het brandweervoertuig ontstond verder geen schade door het ongeval. Bergingsbedrijf Stouwdam heeft de combinatie terug de dijk op getrokken.

img_5379

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links