background

Flinke brand in historische binnenstad Elburg

Geplaatst op 07 februari 2016 door ADMIN

Zaterdagavond is een forse brand uitgebroken in de binnenstad van Elburg. De brand brak rond tien voor zeven in het monumentale pand van het Leger des Heils aan de Beekstraat. De brand woedde op de bovenste verdieping van het gebouw. Een naastgelegen atelier is uit voorzorg leeggehaald met behulp van een aantal omstanders. Door daadkracht optreden van de brandweer van de Elburger brandweer kon voorkomen dat de brand zich uitbreidde naar andere verdiepingen of een van de omliggende panden. Door een snelle binnenaanval en met behulp van de hoogwerker kon de brandweer het vuur onder controle krijgen.

De schade aan het pand is enorm. Het dak is zwaar beschadigd door de brand en de ondergelegen verdiepingen hebben waterschade opgelopen. De schade aan omliggende panden is beperkt gebleven. Uit voorzorg heeft de politie de binnenstad afgesloten voor al het verkeer. Het publiek moest op grote afstand blijven van de brand.

img_7280

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links