background

Korpsen Dodewaard en Gameren winnen brandweerwedstrijden in Hattem

Geplaatst op 02 april 2016 door ADMIN

Diverse brandweerkorpsen uit Gelderland hebben afgelopen zaterdag deelgenomen aan de brandweervaardigheidstoets in Hattem. De ploegen hebben meegedaan aan de klasse TS-HD en 112. De klasse TS-HD is gewonnen door brandweerkorps Dodewaard, gevolgd door korps Oldebroek. De Klasse 112 is gewonnen door brandweerkorps Gameren.

Klasse 112
De brandweerploeg rukt uit voor een voertuigbrand in de jachthaven van Hattem. Ter plaatse blijkt het brandende voertuig betrokken bij een ongeval met meerdere voertuigen. De brandweerlieden moeten een slachtoffer bevrijden die zit opgesloten in zijn voertuig. Daarnaast blijkt dat een van de voertuigen te water is geraakt. Een van de inzittende blijkt bewusteloos te drijven in het water.

Klasse TS-HD
De wedstrijdploeg moet uitrukken voor een automatische brandmelding in het historische stadhuis van Hattem. Eenmaal ter plaatse blijkt er brand te zijn ontstaan bij werkzaamheden in het stadhuis. Door de ontstane paniek is een een medewerker van een installatiebedrijf van een rolsteiger gevallen. Tijdens de verkenning door de aanvalsploeg moeten moeten slachtoffers ontdekt gered worden en het vuur zo snel mogelijk geblust worden.

img_8796

 

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links