background

Politie ontdekt explosief in woning in recreatiewoning Otterlo

Geplaatst op 03 mei 2016 door ADMIN

De politie heeft dinsdagmorgen een explosief gevonden in een recreatiewoning op vakantiepark Noorderpark in Otterlo. Het explosief werd ontdekt door de politie bij een controle met toezichthouders van de gemeente Ede. Een van de agenten, een explosievendeskundige ontdekte een object in de woning en herkende het als explosief, waarna de brandweer, ambulancedienst en de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie gealarmeerd.

Bij een doorzoeking in de woning bleek niemand aanwezig. Na onderzoek van de EOD bleek het explosief een zware vuurwerkbom te zijn. De politie laat weten dat deze vuurwerkbom ernstige verwondingen kan aanbrengen. Tijdens de zoeking moesten omwonende binnen blijven in de woning.

De EOD heeft de vuurwerkboom aan het einde van de middag tot ontploffing gebracht. De eigenaar van de woning is in Wekerom aangehouden.

img_9521

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links