background

Verpleeghuis Wendhorst Heerde deels ontruimd na kleine brand

Geplaatst op 29 augustus 2016 door ADMIN

img_2116 De hulpdiensten zijn in de nacht van zondag op maandag massaal uitgerukt voor een brand bij verpleeghuis Wendhorst aan de Eperweg in Heerde. Medewerkers sloegen omstreeks half een ’s nachts alarm nadat er sprake was van rookontwikkelingen in een van de vleugels van het pand. De medewerkers zijn ogenblikkelijk begonnen met evacueren. De brandweer schaalde op naar middelbrand en kreeg hierbij assistentie van brandweerkorpsen Hattem en Wapenveld. Ook kwamen diverse politie en ambulance eenheden ter plaatse om ondersteuning te leveren bij de evacuatie. In totaal zijn er elf personen geëvacueerd. Vier personen zijn nagekeken door het ambulancepersoneel, doordat zij rook hadden ingeademd.

De brandweer heeft uitgebreid onderzoek gedaan in en op het dak van het pand. Uiteindelijk bleek een doorgebrande voeding de oorzaak van de rookontwikkeling te zijn geweest.

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links