background

Flinke rookontwikkeling bij grote brand in schroothoop in Kampen

Geplaatst op 23 december 2016 door ADMIN

img_6407 Donderdagavond is een grote brand uitgebroken bij een recyclingbedrijf in de Haatlanden in Kampen. Gedurende avond en de nacht is er een grote hoeveelheid rook bij brand vrijgekomen. De brand woedde een een grote stapel schrootafval. De meldkamer schaalde snel op naar middelbrand, omdat het vrijwel direct duidelijk was dat het ging om een grote brand. De hulpdiensten hebben een NL Alert uitgezonden om omwonende te waarschuwen voor de rook. Uit metingen van de brandweer blijkt dat er geen verhoogde concentraties met gevaarlijke stoffen zijn gemeten. Desondanks adviseert de brandweer dat omwonende hun ramen en deuren gesloten moesten houden.

Brandweerkorpsen uit de wijde regio, waaronder brandweer Hattem werden gealarmeerd om de brand te bestrijden. Omdat het vuur woedde is een stapel met schroot, was de brand lastig te blussen. De brandweer is de gehele nacht bezig geweest met de bestrijding van het incident.

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links