background

Meerdere invallen bij woningen in Hattem wegens drugshandel

Geplaatst op 13 februari 2017 door ADMIN

Afgelopen maand heeft de politie meerdere invallen gedaan bij woningen in Hattem. Dit na aanleiding van een eerdere woninginval waarbij meerdere personen werden aangehouden voor het bezit en het verhandelen van drugs. In deze woning trof de politie 52 gram amfetamine, 30 XTC-pillen en 250 milliliter GHB. Twee van hen worden vervolgt vanwege de handel in drugs en drie van hen voor het bezit ervan.

Bij een tweede inval had de bewoner 150 GHB en drie XTC-pillen in zijn bezit. De politie laat in een facebookbericht weten dat ze regelmatig mensen treffen die ernstig verslaafd zijn aan deze middelen en hierdoor in de problemen raken, bijvoorbeeld door het maken van schulden of in een sociaal isolement raken.

Afgelopen donderdag werd tot slot bij een derde inval een verdachte aangehouden die handelde in pillen. Bij hem werden in totaal 60 XTC-pillen aangetroffen en ook hij wordt vervolgd vanwege handel in harddrugs.

De politie en gemeente werken samen om drugscriminaliteit te bestrijden. Bij het constateren van drugshandel vanuit een woning of bedrijfspand loopt de eigenaar het risico dat de burgemeester de woning of pand tijdelijk sluit. De inval bij de eerste woning heeft ertoe geleid dat het huurcontract met de drugshandelaar is beëindigd.

Wie vermoedt dat er in de buurt drugs wordt verhandeld, kan het de politie laten weten weten via het algemene nummer 0900-8844 of anoniem via 0900-7000.

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links